Jaktstart 2012

Det er alltid like spennende med jaktstarten 10. september. Er det bra med fugl i år? Fjoråret var temmelig laber sesong, med lite fugl. Selv om jeg skaut ei røy etter 10 minutter første dagen, var det lite action resten av sesongen.

Uka før jakta fikk vi e-post fra Stange Almenning om at takseringen var dårligere enn i fjor og at brunfugl derfor fredes. Det er forsåvidt greit at brunfugl fredes, men det virker litt spekulativt å komme med det bare noen dager før jakta starter, da de fleste sikkert har kjøpt jaktkort. Det ble jo også kommentert fra flere koieleiere, siden takseringstallene har vært klare lenge. Det burde kanskje være halv pris på jaktkortet siden man kun får jakte på halvparten av viltet. Uansett, nå har vi jaktet noen dager, og jeg mener allmenningen burde droppet hele jakta, slik de har gjort det flere steder i rypefjellet i år. Det er ingenting å jakte på. Noen ytterst få, enslige, stakkarer.

Kveldshimmel i skogen

Lite fugl, men fint i skogen likevel.

Det nærmer seg elgjakt. Håper det ikke er like tynt i rekkene der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *